Urządzenia i Akcesoria
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
250 g wody mineralnej, gazowanej
-
400 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 łyżki oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
masło do natłuszczenia patelni
-
200 g serka śmietankowego
-
4 - 6 gałązek szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.4 g
Kalorie
886 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 min